Οι μαθητές του Γ2 συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΠΡΟ.ΘΕ.ΣΥ.

Με την έναρξη του προγράμματος, οι μαθητές του Γ2 ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα που θα συμμετέχουν. Το ΠΡΟ.ΘΕ.ΣΥ. είναι ένα σχολικό σύστημα προώθησης θετικών συμπεριφορών. Φέτος, στη φιλοσοφία της τάξης μας έχουμε σκοπό να εντάξουμε- δουλέψουμε τις αξίες του ΣΕΒΑΣΜΟΥ, της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και της ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ. Στη συνέχεια οι μαθητές κατασκεύασαν μια αφίσα με το όραμά τους.

Απλώσαμε τα χαλιά μας μέσα στην αίθουσα και διαβάσαμε το βιβλίο “μαθαίνω να σέβομαι” . Είδαμε πως ο σεβασμός είναι πολλά πράγματα…

Βήμα – βήμα, όλοι μαζί, θα φέρουμε την αλλαγή αρχίζοντας μέσα από την τάξη μας. Η πρώτη συμπεριφορά του σεβασμού που δουλεύουμε είναι αυτή του Ενεργού Ακροατή. Σε ένα μέρος της αίθουσας κολλήσαμε τρεις αφίσες που σχετίζονται με αυτήν την συμπεριφορά. Η μία από αυτές βρίσκεται κολλημένη και στα θρανία μας…. για να μην ξεχνιόμαστε.

Κολλήσαμε ένα χαρτόνι για τις ατομικές επιβραβεύσεις μας. Όταν πραγματικά μας αξίζει, η δασκάλα, μας βάζει στο όνομά μας μια σφραγίδα. Όταν συγκεντρώσουμε δέκα σφραγίδες τις εξαργυρώνουμε διαλέγοντας μία επιβράβευση από αυτές που κρέμονται στην μπασκέτα!

Μια συμμαθήτρια μας εξαργύρωσε ήδη τις σφραγίδες της. Διάλεξε να καθίσει στο γραφείο της διευθύντριας!!!

Βρίσκουμε διάφορους τρόπους για να θυμόμαστε πάλι τι σημαίνει ενεργός ακροατής. Να και ένα φύλλο εργασίας.

Δεν έχουμε μόνο ατομικές επιβραβεύσεις. Προσπαθούμε όλοι μαζί να γεμίσουμε το βάζο με τις καραμέλες. Και λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων τα καταφέραμε. Τις επιβραβεύσεις αυτές τις διαλέγει η δασκάλα μας. Όλοι μαζί φάγαμε πρωινό και είδαμε μια χριστουγεννιάτικη ταινία.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται….

Σαββοπούλου Ευαγγελία

Δασκάλα (ΠΕ70)