Οι μαθητές του σχολείου μας τραγουδούν τα “Λαζαρικά”

Το Σάββατο του Λαζάρου ή Λαζαροσάββατο γιορτάζεται η ανάσταση του Λαζάρου από τη Βηθανία, ένα γεγονός το οποίο περιγράφεται στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον. Το Σάββατο του Λαζάρου και η Κυριακή των Βαΐων έχουν τη μοναδική θέση στο εκκλησιαστικό έτος ως μέρες χαράς ανάμεσα στη Μεγάλη Σαρακοστή και το θρήνο της Μεγάλης Εβδομάδας. Στην Ελλάδα, το Σάββατο του Λαζάρου φτιάχνουν ειδικά ψωμάκια που μοιάζουν με σαβανωμένο άνθρωπο και ονομάζονται λαζαράκια, ενώ τα παιδιά τραγουδούν τα λαζαρικά, κάλαντα ειδικά για την ημέρα.

Καθώς λοιπόν πλησιάζουν οι άγιες μέρες του Πάσχα η εκπαιδευτικός μουσικής του σχολείου μας κυρία Μόκκα Μαρία οργάνωσε την ερμηνεία των “Λαζαρικών” από τις Β’ και Γ’ τάξεις του σχολείου μας.

Επίσης η εκπαιδευτικός εικαστικών κυρία Ράπτη Λάουρα επιμελήθηκε τις ωραίες γιορτινές μάσκες που κρατούν τα παιδιά στις φωτογραφίες.

Πληροφορίες για το άρθρο αντλήθηκαν από την Wikipedia. Επίσης αν θέλετε να ακούσετε παραδοσιακά “Λαζαρικά” από διάφορες περιοχές της Ελλάδας μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της μεγάλης κυρίας της παραδοσιακής μουσικής Δόμνας Σαμίου.

Διαχειριστής