“Απλώνω ευτυχία – Δυναμώνω τη Φλόγα στην καρδιά”

Την Τετάρτη 24 Απριλίου  απλώσαμε στην αυλή του σχολείου μας τη μπουγάδα της ευτυχίας, μια ευτυχία που δεν είναι αυτονόητη για όλα τα παιδιά, συμμετέχοντας στη Δράση Απλώνω Ευτυχία – Δυναμώνω τη Φλόγα με στόχο την ενίσχυση της ΦΛΟΓΑΣ (Σύλλογος γονέων, παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες) https://www.floga.org.gr/

Όλοι μαζί  μπορούμε να συνεργαστούμε με κοινό όραμα και αγάπη!

Λίγα λόγια για τη δράση.

Η δράση υλοποιείται σε τρία στάδια:

Το πρώτο είναι η συζήτηση στην τάξη μέσα από βιβλία, video και άλλο υλικό για το πώς ορίζουμε την ευτυχία, να σκεφτούμε αν η ευτυχία είναι δεδομένη για όλους και αν υπάρχουν κάποιοι που την έχουν χάσει.

Το δεύτερο μέρος είναι να αποτυπωθεί  η ευτυχία, όπως ο καθένας την ορίζει, σε λευκά μπλουζάκια και μετά να απλωθούν  σε μια μεγάλη μπουγάδα ευτυχίας.

Το τρίτο μέρος της δράσης, περιλαμβάνει το να γίνουμε ακτιβιστές ευτυχίας για κάποια παιδιά που έχασαν την ευτυχία και  που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να τη βρουν.

Η αποτίμηση της δικής μας δράσης:

Τα τμήματα του σχολείου μας που συμμετείχαν στην εν λόγω  δράση συζήτησαν στην τάξη με τους εκπαιδευτικούς τους για την ευτυχία και τα πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους: Οικογένεια, φίλοι, υγεία, παιχνίδια, αθλητισμός, συγγενείς, βόλτες, ποδήλατο, ένα παγωτό … και τόσα άλλα που μας θύμισαν πως πολλές φορές  η ευτυχία κρύβεται σε μικρά και απλά πράγματα, για τα οποία θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν πάνω στα μπλουζάκια το νόημα της ευτυχίας καταθέτοντας τον εσωτερικό τους κόσμο. Αποτυπώθηκαν πολλά συναισθήματα στα μπλουζάκια και η κάθε ζωγραφιά ήταν και μια κατάθεση ψυχής που περίμενε να απλωθεί. Η πολύχρωμη μπουγάδα απλώθηκε στη λιακάδα, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα που δίνουν αυτά τα παιδιά και μια υπενθύμιση πως δεν είναι μόνα.

Αρωγοί στην προσπάθεια μας οι γονείς και τους ευχαριστούμε πολύ. Η συμβολή τους σημαντική, γιατί υποστήριξαν τα παιδιά να γίνουν ακτιβιστές ευτυχίας και μέσα από τις εθελοντικές τους πράξεις, να συγκεντρώσουμε ένα σημαντικό ποσό. Το ποσό διατέθηκε στον σύλλογο ΦΛΟΓΑ ως στήριξη και ενίσχυση του σημαντικού έργου που επιτελεί. Τους ευχαριστούμε πολύ που βοήθησαν να αναπτυχθεί ένα αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Συγχαρητήρια στα παιδιά που με τα ευτυχισμένα μπλουζάκια τους και την πολύχρωμη μπουγάδα τους μοίρασαν ευτυχία και πρόσφεραν χαρά! Μπράβο στους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τη δράση με κάθε τρόπο, που καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και τις φωτεινές πλευρές των παιδιών,  που εμπνέουν τους μαθητές/τριες τους και  μεταδίδουν εκτός από γνώσεις και αξίες όπως ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός.

Τελικά όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα να δυναμώσουμε τη Φλόγα στην καρδιά!

Πατήστε τον σύνδεσμο για να δείτε τη δράση.

Διαχειριστής