Σεμινάριο πρώτων βοηθειών – ΚΑΡδιοΠνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

Την Πέμπτη 11/4/2024  πραγματοποιήθηκε  στα τμήματα Ε΄1, Ε΄2, ΣΤ΄1, ΣΤ΄2 του σχολείου μας “Σεμινάριο πρώτων βοηθειών – ΚΑΡδιοΠνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή“, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις οδηγίες του ERC (European Resuscitation Council) Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, από τον Σύλλογο «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες (μαθητές και εκπαιδευτικοί) εξασκήθηκαν σε εκπαιδευτικά προπλάσματα.

Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε στη μνήμη της Βασιλικής Κόμνου, αθλήτριας του ποδοσφαίρου, η οποία κατέρρευσε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και μετά από 3 χρόνια, σε ηλικία μόλις 15 ετών, «έφυγε» από τη ζωή και από την αγκαλιά των αγαπημένων της.

 Στόχος του συλλόγου είναι η Ενημέρωση, η Ευαισθητοποίηση και η Εκπαίδευση των πολιτών κάθε ηλικίας στην ΚΑΡδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), η εξάσκηση στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) μετά από καρδιακή ανακοπή και η δωρεά απινιδωτών σε σχολικές μονάδες και αθλητικούς συλλόγους.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτές  του Συλλόγου «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου για την εξαιρετική ενημέρωση και εκπαίδευση.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την κα Ελένη Τσώνη μητέρα της Βασιλικής και ιδρύτρια του Συλλόγου  «ΑΓΑΠΗ» Βασιλικής Κόμνου, όχι μόνο για τις γνώσεις πρώτων βοηθειών, αλλά και για  τη σύνδεση και τις στιγμές που μας χάρισε. Ήταν από εκείνα τα μαθήματα ζωής που φωτίζουν ψυχές. Ενσυναίσθηση, εθελοντισμός, προσφορά, ελπίδα, δύναμη  και αγάπη απαραίτητα εφόδια για να εξελίξουμε τους μαθητές/τριες μας σε δυναμικούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες σε συνδυασμό με την καλλιέργεια κουλτούρας αλληλοβοήθειας και προσφοράς σώζουν ζωές…

Διαχειριστής