Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2024: Διασχίζοντας θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!

Το μήνυμα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας.

Οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα, λαχταρώντας ν’ ακούσουν το χαρούμενο χτύπημα της καρδιάς σας.

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθώς είναι η μέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν .Κάθε χρόνο τέτοια μέρα  ένας γνωστός συγγραφέας καλείται να γράψει ένα μήνυμα  και ένας γνωστός εικονογράφος να φιλοτεχνήσει μια αφίσα.

Το μήνυμα της φετινής χρονιάς γράφτηκε από τη Γιαπωνέζα συγγραφέα Έικο Καντόνο ενώ η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από την επίσης Γιαπωνέζα συγγραφέα και εικονογράφο Nana Furiya.

Η σχολική  βιβλιοθήκη μας η οποία λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση, σε έναν προσεγμένο και όμορφο χώρο συμβάλει έτσι ώστε οι μαθητές/τριες του σχολείου μας να αποκτούν τα φτερά της φαντασίας και να διασχίζουν θάλασσες …

Διαθέτει πλούσια συλλογή παιδικών βιβλίων, που καλύπτει όλους τους τομείς: παραμύθια, μυθιστορήματα, επιστημονικά, ιστορικά, μυθολογία, αθλητικά, ξενόγλωσσα κ.α.

Ο χώρος εκτός από δανεισμό προσφέρεται και ως αναγνωστήριο με σκοπό να προωθήσει τη φιλαναγνωσία, αλλά και την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των μαθητών/τριών. Το ενδιαφέρον για δανεισμό και ο ενθουσιασμός των μαθητών, όποτε τους δίνεται η ευκαιρία να παραμείνουν στον χώρο της βιβλιοθήκης, είναι έντονα. Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια.

Στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας το τμήμα Β1 από τον Ιανουάριο του 2024, οργάνωσε μέσα στην τάξη τη δική του δανειστική βιβλιοθήκη, με σκοπό την καλλιέργεια θετικής στάσης και αγάπης για το λογοτεχνικό βιβλίο, καθώς και τη βελτίωση της αναγνωστικής ικανότητας των παιδιών μέσα από ευχάριστη διαδικασία.

Στις 2 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, οι μαθητές/τριες της τάξης δημιούργησαν αφίσα εκφράζοντας τα συναισθήματά τους όταν διαβάζουν ένα βιβλίο.

Διαχειριστής