Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς τους ίδιους – Αριστοτέλης

Οι μαθητές του Γ2 παίρνουν μέρος στη δράση “Απλώνω ευτυχία”. Μια ακτιβιστική δράση που θα εμφυσήσει στα παιδιά την αξία του εθελοντισμού. Τα παιδιά έγραψαν σε χαρτάκια το συναίσθημα που ένιωθαν την ημέρα που ξεκινήσαμε το πρόγραμμα. Μιλήσαμε για τα συναισθήματα μας αφού κάθε παιδί παρουσίασε στην ολομέλεια της τάξης αυτό που έγραψε στο χαρτάκι του. Διαπιστώσαμε ότι η ευτυχία είναι σε απλά πράγματα και πρέπει να εστιάσουμε σε αυτήν ακόμα και αν κάποιες στιγμές νιώθουμε άγχος, στεναχώρια, φόβο. Στη συνέχεια γράψαμε σε χαρτάκια τρεις λόγους για τους οποίους νιώθουμε ευγνωμοσύνη αφού προηγουμένως καταλάβαμε ότι οι μικρές δυσκολίες δεν αποτελούν λόγο για να χάνουμε την ευτυχία μας.

Σκεφτήκαμε ότι είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι πως η ΕΥΤΥΧΙΑ βρίσκεται στα απλά καθημερινά πράγματα και αποφασίσαμε να το φωνάξουμε ζωγραφίζοντας το στα μπλουζάκια μας.

Έπειτα μιλήσαμε για την αξία του εθελοντισμού και τα πράγματα μου μπορούν να πετύχουν οι άνθρωποι όταν είναι ενωμένοι. Στη συνέχεια φτιάξαμε μία αφίσα.

Τέλος, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γκρέτας Τούνμπεργκ, να προσφέρουμε εθελοντική εργασία με χορηγούς τους δικούς μας ανθρώπους. Στόχος μας να μαζέψουμε χρήματα για να βοηθήσουμε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Δημιουργήσαμε ένα σχεδιάγραμμα με ιδέες εθελοντικών δράσεων για τον σκοπό αυτόν.

Σαββοπούλου Ευαγγελία

Δασκάλα (ΠΕ70)