Διαγωνισμός “Αστέρι της Ευχής 2023-2024”

Το Ίδρυμα “Make-A-Wish” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1980 και βοηθά στην εκπλήρωση των επιθυμιών παιδιών με σοβαρές ασθένειες μεταξύ 2,5 και 18 ετών. Το “Make-A-Wish” λειτουργεί σε περίπου πενήντα χώρες ανάμεσα τους και η Ελλάδα με τον οργανισμό “Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος”.

Το “Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος”, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, παρακινεί τους μαθητές όλων των βαθμίδων να πάρουν μέρος στον σχετικό διαγωνισμό! Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν συλλογικές συμμετοχές, έχοντας ως αφετηρία το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αστέρι της Ευχής”, αλλά και τις ιστορίες παιδιών ευχής.

Το σχολείο μας αποφάσισε να λάβει μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό φτιάχνοντας μια δημιουργική κατασκευή που είναι το αστέρι που είδατε στην αρχή του άρθρου. Η κατασκευή αυτή δημιουργήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας με την ενθάρρυνση και την βοήθεια των εκπαιδευτικών των τμημάτων, Πολυξένης Απέργη και Φωτεινής Ρουσσάκη καθώς επίσης με την καθοριστική συμβολή της εκπαιδευτικού των εικαστικών Λάουρας Ράπτη.

Διαχειριστής