Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση από τις Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεις.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στην Εκπαίδευση ,που γιορτάζεται κάθε χρόνο  στις 27 Νοέμβρη , οι μικροί μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις. Μέσα από εικόνες  ενημερώθηκαν για την ιστορία του  αρχαίου θεάτρου , γνώρισαν  το  σημερινό  θέατρο , μίλησαν για τα είδη του θεάτρου και τους συντελεστές μιας παράστασης .

syntelestes-theatrou

Στη συνέχεια κάθε τάξη ασχολήθηκε με το θέμα που την ενδιέφερε. Τα παιδιά της πρώτης δημοτικού δούλεψαν με το Θέατρο Σκιών. Κατασκεύασαν φιγούρες του Καραγκιόζη και έκαναν αυτοσχέδιες παραστάσεις!

Τα παιδιά  της δευτέρας δημοτικού δούλεψαν με δραματοποίηση .Διάβασαν μύθους του Αισώπου , έφτιαξαν μάσκες και υποδύθηκαν τους ήρωες των βιβλίων !

Τα παιδιά τέλος της τρίτης δημοτικού έβαλαν το θέατρο στο μάθημα της ιστορίας. Έπαιξαν  με παντομίμα τους 12 Θεούς του Ολύμπου ,έκαναν δραματοποίηση τους άθλους του Ηρακλή και κατασκεύασαν κούκλες με τις οποίες έπαιξαν σε κουκλοθέατρο τους 12 άθλους!  Κατασκεύασαν επίσης κολάζ και αφίσα με θέμα το Θέατρο .

Στο μάθημα των Αγγλικών διάβασαν και εκεί παραμύθια , κατασκεύασαν μάσκες και έδωσαν μικρές παραστάσεις.

Στο μάθημα της Γυμναστικής έπαιξαν ένα θεατρικό παιχνίδι με όνομα : Οι βασίλισσες .

Με τη δασκάλα της Μουσικής κάθε τάξη δούλεψε και ένα τραγούδι για το θέατρο . Τα παιδιά παρουσίασαν τη δουλεία τους  σε όλο το σχολείο και ηχογράφησαν τα τραγούδια.

Α’ Τάξη – Κουκλοθέατρο

Β΄ Τάξη – Καραγκιόζης

Γ’ Τάξη – Ο Παλιάτσος

Τέλος , στις 27 Νοέμβρη επισκέφτηκε το σχολειό μας η ομάδα του κύριου Αγάπιου Αγαπίου . Τα παιδιά παρακολούθησαν στο χώρο του σχολείου μας μια παράσταση Θεάτρου Σκιών με τίτλο : Το σχολείο του Καραγκιόζη

Για την πραγματοποίηση των δράσεων συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Φωτεινή Παπαγεωργίου, Φιλίτσα Τσαβλίδου, Δέσποινα Νίκα, Στέφανος Δουδάκης, Κική Κώτσογλου, Ευαγγελία Σαββοπούλου, Μαρία Μόκκα, Γιώτα Μπομπότα, Γιώτα Θωμαΐδου. Ευχαριστούμε το κ. Πάνο Σιδερά που μας βοήθησε στην ηχογράφηση των τραγουδιών.

Σαββοπούλου Ευαγγελία

Δασκάλα (ΠΕ70)