Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Όπως είναι γνωστό με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε. και της UNICEF, η 11η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Ο ετήσιος εορτασμός της ημέρας αυτής, αντικατοπτρίζει τη σημασία που η Διεθνής Κοινότητα αποδίδει στα παιδιά όλου του κόσμου, καθώς και την ανησυχία της σχετικά με την κατάστασή τους.
Με αφορμή τη μέρα αυτή , μαθητές και μαθήτριες της Δ’,Ε ‘και Στ’ του Ολοήμερου υπό την καθοδήγηση της υποδιευθύντριας(κας Βίκυς Κ.) και των υπευθύνων κυριών( Κατερίνας Γ. Εύης Μ.) οργάνωσαν μια υπέροχη δράση που την παρουσίασαν στους μικρούς μαθητές του σχολείου μας (Α’,Β’,Γ’) την Τετάρτη 21/12 και στους μεγάλους (Δ’,Ε’,ΣΤ’) την Παρασκευή 23/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.Ακούστηκαν σπουδαία μηνύματα για τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου,όλων των ηπείρων.Ο χώρος γέμισε με υπέροχα τραγούδια από τις φωνές των μαθητών και μαθητριών του Δ1και Δ2 πάντα με τη συνοδεία της κυρίας της μουσικής Μαρίας Μ. Μαθήτριες της Ε’ τάξης εντυπωσίασαν μ’ ένα χορευτικό αφιερωμένο στα παιδιά όλου του κόσμου,μετά από αρκετές ώρες προπόνησης και καθοδήγησης από τη γυμνάστρια κα.Γιώτα Θ.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε όλο αυτό το διάστημα των προετοιμασιών οι μαθητές /τριες του Ε1,Ε2′ και του Στ1,Στ2′ του Πρωινού κύκλου συζήτησαν για το θέμα ,διάβασαν βιβλία και δημιούργησαν αφίσες και ομαδικές εργασίες με τις οποίες πλαισίωσαν την όλη προσπάθεια.
Στο τέλος της δράσης τραγουδήσαμε όλοι μαζί τα κάλαντα και η Διευθύντρια του σχολείου μας κα.Γιάννα Π. μας ευχήθηκε τα καλύτερα! Το 2022 έφυγε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Η Χαρά ,η Αγάπη και η Ελπίδα φώλιασε στις καρδιές όλων μας! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!

Μαθητές και μαθήτριες Ολοήμερου
Δικαιώματα από το ΣΤ2
Μαθήτριες του χορευτικού
Αφίσες Ε1 και Ε2
Ομαδική Εργασία Στ1
Ομαδική Εργασία ΣΤ2

Τζένη Απέργη